DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban, december 31-ével megszüntették az országos egészségügyi pénztárat, április 1-jével pedig négy másik egészségügyi szervezetet, intézményt fognak megszüntetni. Meg fogják szüntetni az Országos Epidemiológiai Központot, az Országos Közegészségügyi Központot, az Országos Tisztiorvosi Hivatalt és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetet is. Nem értjük ennek az okát. Tulajdonképpen az a kérdés, hogy ezt meg miért csinálják.
Kaptunk öntől már egy olyan választ, hogy nem lesznek leépítések, nem lesz létszámleépítés, ugyanannyi emberrel fogják ezt tovább csinálni. (Dr. Rétvári Bence: Ezt nem mondtam.) Akkor meg pláne nem érti az ember, hiszen nem értjük, hogy miért kell káoszt előidézni, ráadásul ilyen rendkívül kényes területen.
A kórokozóknak, a vírusoknak nincs agya, sokszor a kormánynak sincsen, de nagyon meg tudják érteni, ki tudják használni egymás gyengéjét, elsősorban a kórokozók a kormányét. Megjelent a kanyarójárvány, itt van Magyarországon is, Makón is már több mint tíz megbetegedés volt. Nem értjük, hogy egyszerűen hogy lehet ennyire jó ütemezéssel megszüntetni egy Országos Epidemiológiai Központot, járványtannal foglalkozó központot, hogyan lehet elvenni ennek a központnak a szakmai hátterét, és miért kell otthagyni egyedül a laborhátteret.
A második kérdésem szakmai kérdés. Ellenőrizték-e önök, hogy a határközeli kórházakban milyen az orvos kollégák átoltottsága, milyen intézkedéseket kell hozni, hány embert kell beoltani, kaptak-e ezek a megfelelő védekezéshez szükséges eszközöket? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me