GYÖNGYÖSI MÁRTON

Full text search

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 2013 júniusa óta, amikor is beindult a letelepedésiállamkötvény-program, több mint 15 ezer külföldi jutott hozzá letelepedési engedélyhez. Kezdetben ez két lépcsőben zajlott, első körben tartózkodási engedélyt kaptak ezek az emberek, majd fél évvel később jutottak csak hozzá a letelepedési joghoz, a letelepedési engedélyhez, amely schengeni övezeten belüli szabad mozgást biztosított, illetve örök életre szólt.
Maga a Belügyminisztérium kérte azt, hogy két lépcsőben történjen meg a letelepedési engedélyhez jutás, ugyanis önöknek kizárólag húsz nap állt rendelkezésre ahhoz, hogy elbírálják azt, hogy nemzetbiztonsági kockázat fennáll-e ezeknek az embereknek az esetében. Önök kérték azt, hogy két lépcsőben történjék meg, ne húsz nap alatt kelljen elbírálni, hanem legalább fél évük legyen arra, hogy a nemzetbiztonsági kockázat fennálltát meg tudják állapítani. Majd jött 2016 júliusa, amikor már magasra hágott az elégedetlenség ezzel a letelepedésiállamkötvény-biznisszel kapcsolatosan, és hirtelen fel kellett pörgetni Rogán Antal bizniszét, éppen ezért bevezették azt, hogy egy körben, egy lépcsőben letelepedési engedélyhez juthatnak a külföldiek. Így történhetett meg az, hogy nemcsak egy lépcsőben biztosították a letelepedési jogot, hanem kiterjesztették a családegyesítésre jogosultak körét is.
Most, március 31-én önök egy kormányrendeletben felfüggesztették a letelepedési államkötvények kiterjesztését, azonban nem tudom, miért nem magát a törvényt vonták vissza, magát a törvényt nem függesztették fel, tisztelt államtitkár úr. Erre vonatkozna a kérdésem, illetve arra, hogy tudják-e azt, hogy a letelepedésiállamkötvény-biznisznek köszönhetően hány külföldi titkosszolgálat hány ügynöke és hány terrorszervezet hány terroristája jutott be Magyarországra, illetve az Európai Unió területére önöknek köszönhetően. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me