HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Egyre nagyobb a feszültség az MVM-cégcsoport dolgozóiban, így nálunk, Pakson az atomerőmű dolgozóiban is. Hiszen önök azt ígérték, hogy 3 év alatt 30 százalékos béremelésre számíthatnak az itt dolgozók.
Sokan hittek ezekben a szavakban, és most úgy érzik, hogy át lettek verve, amikor hittek az ígérgetéseknek. Úgy érzik, hogy úgy jártak, mint a legkisebb fiú a mesében, hogy járni jár, csak nem jut. Március 24-én bejelentették, hogy a legtöbb állami vállalatnál megszületett a bérmegállapodás, csak valahogy megint nálunk, Pakson nem.
Nézzük akkor az önök nyilatkozatait sorrendben! 2016. február 27.: Rogán Antal 40 százalékos béremelést ígért. November 4. kormányinfó: Lázár János 30-40 százalékos reálbéremelést ígért. November 24.: Orbán Viktor aláírta a megállapodást, amelyben elkötelezi a társaságokat a béremelésre. Pont államtitkár úr 2017. január 18-án írt egy levelet az állami cégek vezetői részére, amelyben felszólította őket, hogy folytassák le a tárgyalásokat, hogy megszülethessenek a helyi bérmegállapodások. Ehhez képest hidegzuhanyként érte a Paksi Atomerőmű dolgozóit, hogy amikor ők 3 év alatt csak 6 százalékos emelési ajánlatot kapnak, majd március 17-én 17 százalékos emelési ajánlatot kapnak, csak valahogy nem látják, hogy ez hol van a 30 százalékhoz képest.
A Paksi Atomerőmű dolgozóitól mindenki elvárja a pontos, precíz és kiegyensúlyozott munkavégzést. Akkor szerintem valahol ők is elvárhatják a kormányuktól a minimumot, hogy amit a sajtóban megígértek, azt tartsák be.
A Paksi Atomerőmű dolgozói a tavalyi évben 91,38 százalékos teljesítménykihasználási rekordot tettek le az asztalra. Mindezt biztonsági és műszaki adatok legpontosabbja mellett. Azt gondolom, hogy ha ők fegyelmezetten dolgoznak, akkor nekik egy feladat van, hogy a kormány megadja, amit ígért a sajtóban, a 30 százalékos béremelést. Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me