DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (Független): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megdöbbenve hallgattam Manninger képviselő úrtól, hogy a pénzügyi stabilitást biztosította a Nemzeti Bank, és hogy mennyire erős évet zárt 2015-ben. Csak szeretném megkérdezni, hogy kinek zárt erős évet 2015-ben. Ja, hogy az alapítványok által kedvezményezett meg kifizetett haveroknak, meg azzal, hogy elsíboltak 260 milliárd forintot? Egész biztos, volt - láttuk -, akiknek ez nagyon erős évet biztosított 2015-re, de hogy a magyar állampolgároknak nem, az egészen biztos.
Valami egészen elképesztő, ami a Nemzeti Bankban folyik, és hihetetlen marhaságokat beszélt a Magyar Nemzeti Bank elnöke az erről a javaslatról szóló általános vitában.
Megint miről van szó? Megint a figyelemelterelésről van szó. Ahelyett, hogy felüljünk azoknak a marhaságoknak, amiket Matolcsy György mondott, ami egészen elképesztő, ahelyett azzal kell és fogunk is foglalkozni, hogy milyen munkát végez a Nemzeti Bank, hogy felügyeleti jogkörében a feladatait nem látta el, így a Quaestor és a Buda-Cash ügyében is több mint 330 milliárd forint tűnt el, és elképesztően sok, több tízezer károsultja volt ezeknek az ügyeknek.
Beszéljünk az alapítványokról, hogy hogyan tűnt el az a 260 milliárd forint, amiről csak hónapokkal később esett le önöknek, hogy közpénzről van szó. Beszélhetünk az MKB-ügyről, vagy ha már mindenáron biztonsági kérdésről akarunk beszélni, például arról, hogy vajon tényleg működik-e vagy működött-e a Magyar Nemzeti Bankban árnyék-titkosszolgálat. Tehát azt gondolom, nem szabad semmiképp felülni a figyelemelterelésnek, azoknak a marhaságoknak, amiket a Magyar Nemzeti Bank elnöke mond. Szégyen és gyalázat, hogy ilyen elnöke lehet a Nemzeti Banknak Magyarországon! Szégyen és gyalázat, hogy a kormány nem revideálja semmilyen álláspontját ebben az ügyben, és hogy százmilliárdokkal károsítják meg a magyar államot és a magyar embereket! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Mondta, hogy optimista szemlélete van a Magyar Nemzeti Bank vezetésének. (Az elnök ismét csenget.) Mondanám, hogy nem lesz sokáig optimista szemlélet, meg fog történni mind a személyi, mind a politikai, mind a szakmai felelősségre vonás. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me