NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Mondhatnánk azt is, hogy a pofátlanságnak nincs határa, hiszen azok terjesztenek elő az „összefogás a fűtött otthonokért” alapról címmel előterjesztést, akik amikor lehetőségük volt arra, hogy kormányozzák ezt az országot, akkor a gázárakat háromszorosára, a villanyárakat kétszeresére, a távhőárakat az egekbe emelték, majd 2010-ben, a kormányváltás idejére megszüntették még azt a kis gázártámogatást is, amit néhány ezer embernek juttattak Magyarországon.
Azt gondolom, hogy ez az előterjesztés teljes egészében hiteltelen, hazug és cinikus, annak megfelelően, ahogy egyébként a szocialisták viselkedni szoktak. Én azon csodálkozom, hogy a másik két ellenzéki párt gyorsan beállt e mögé a politikai műbalhé mögé, amit próbálnak itt kreálni ezzel az előterjesztéssel. Teljesen elképesztő az a mondat - itt most kiszaladt az LMP-s képviselő már -, amit mondott, hogy a rezsicsökkentés nem érte el azokat az embereket, akik fával tüzelnek. Szeretném felhívni a figyelmet, 2011 óta Magyarország Kormányának a Belügyminisztériumon keresztül az önkormányzatok együttműködésével többmilliárdos programja van a szociális faprogramban. Ebben az évben ez elérte a 3 milliárd forintos határt, és több mint 2500 önkormányzat vesz részt ebben a programban, és aki akar, az szociális tűzifához is hozzájuthat.
Néhány adatot engedjenek meg abban a tekintetben, hogy a rezsicsökkentés 2013. január 1-jétől bevezetett időszakában hogyan változtak, mondjuk, a tartozások. A villanytartozások: 1 millió 824 ezer ember tartozott még 2012 végén, ez 980 ezerre csökkent, tehát a felére csökkent.
(17.30)
Ugyanilyen adatról tudok beszámolni: 812 ezer volt a gáztartozások száma, és 403 ezer most. Azt gondolom, hogy jó úton vagyunk, a rezsicsökkentést továbbra is folytatni kell. Amíg Fidesz-kormány van, addig rezsicsökkentés is lesz. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me