NAGY MÁRTON ISTVÁN,

Full text search

NAGY MÁRTON ISTVÁN,
NAGY MÁRTON ISTVÁN, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselők! Először is, hadd kezdjem úgy, hogy Windisch László alelnök úr munkáját igenis nagyra értékeljük. Nagyon fontos személy, nagyon jól ellátja a felügyeleti kérdéskört és annak vezetését, illetve az ebben hozott döntések is megfelelnek a szakmai elvárásoknak.
Amit ön felhozott, az egy technikai kérdés, ezért nem gondoljuk, hogy a technikai kérdésekből ilyen következtetéseket kell levonni, amiket ön tesz, és vissza is utasítjuk ezeket a következtetéseket, mind a kettőt. A Kúria ítéletét ebben az ügyben a Nemzeti Bank tiszteletben tartja, de az Alkotmánybírósághoz fordul, mivel azt gondolja, hogy a törvény alkalmazását a Kúria félreértette, és az Alkotmánybíróság ezt a helyzetet tudja tisztázni.
Mindenféleképpen azt látjuk, hogy a jelenlegi döntés nyilvánvalóan ellehetetlenítené a PST működését, és ezt orvosolni kell. Ebben az esetben a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte is, hogy ezt orvosoljuk, ezért az Alkotmánybíróság mellett magához a jogalkotóhoz vagy a jogszabály felelőséhez is fordult. Ebben az esetben a Nemzetgazdasági Minisztériumnál és az Igazságügyi Minisztériumnál is kezdeményezte azt, hogy a jogszabályt vizsgálja felül, és ha kell, módosítsa.
Ugyanakkor továbbra is nyomatékosítom, hogy ez egy technikai kérdés. A technikai kérdést gyorsan meg lehet oldani, de azokat a következtetéseket, hogy a Nemzeti Bank nem látná el jól a feladatát, a döntések hibásak vagy nem megfelelőek, illetve a Windisch László személyét illető támadást mindenféleképpen visszautasítom, visszautasítjuk. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me