Az ülés napirendjének elfogadása

Full text search

Az ülés napirendjének elfogadása
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a napirendi ajánlást. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Közbeszólások: Látható többség!) Azt vagyok kénytelen megállapítani, hogy az Országgyűlés nem határozatképes.
Bejelentem, hogy Gulyás Gergely frakcióvezető úr levélben kezdeményezte a szavazás szavazatszámláló géppel történő megismétlését. (Nagy zaj.) Az indítványnak megfelelően most kérem képviselőtársaimat, hogy szavazógéppel ismételjék meg a szavazatukat (Z. Kárpát Dániel: Alázzátok meg magatokat még egyszer!), annak érdekében is, hogy az ülést vezető elnök köteles a hiányzók személyét megállapítani (Gőgös Zoltán: És név szerint felmondani, elnök úr!) és azt kifüggeszteni a parlament számára.
Ennek megfelelően kérem szavazatszámláló géppel majd a szavazatokat leadni. Megállapítom, hogy nincs akadálya a szavazatszámláló géppel való szavazásnak. Tisztelt képviselőtársaim, kérdezem, hogy ki fogadja el a napirendet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a napirend elfogadása során 55 képviselő igennel szavazott (Nagy zaj.), nem szavazott 144 képviselő, így az Országgyűlés a napirendet nem fogadta el, mivel az Országgyűlés nem határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! A házszabály 14. § (2) bekezdése alapján megállapítom a hiányzó képviselők névsorát, amelyet majd kifüggesztetek. A házszabály rendelkezései alapján elfogadott napirendi javaslat hiányában a napirend egyetlen pontja sem tárgyalható. (Gúr Nándor: Szégyen!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me