Döntés kivételes eljárásban történő tárgyalásról

Full text search

Döntés kivételes eljárásban történő tárgyalásról
Tisztelt Országgyűlés! Most kivételes eljárásban történő tárgyalásról döntünk.
A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg a Nemzeti Kulturális Tanácsról, a kultúrstratégiai intézményekről, valamint egyes kulturális vonatkozású törvények módosításáról szóló T/8441. számú előterjesztést. A kivételességi javaslatot T/8441/1. számon a honlapon megismerhették. (Arató Gergely: Szégyen, gyalázat!) A kormány azt kezdeményezte, hogy a módosító javaslatok benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő harmadik óráig legyen lehetőség; az összevont vitára a keddi ülésnapon utolsó napirendi pontként, valamint az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra a szerdai ülésnapon kerüljön sor.
Tisztelt Országgyűlés! A házszabályi rendelkezések 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Felhívom figyelmüket, hogy a kivételes eljárás elrendeléséhez a képviselők több mint felének, azaz száz képviselőnek az igen szavazata szükséges
Tisztelt Országgyűlés! Most a döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/8441. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását 124 igen szavazattal, 46 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. (Arató Gergely: Szégyen, gyalázat!)
Tisztelt Országgyűlés! Elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására ma 14 óra 25 percig van lehetőség.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me