DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön a tavaszi választásról beszélt, felszólalásának is ezt a címet adta, de önről nem a tavasz jut eszünkbe, hanem egy brutális ősz. Azért mondom ezt el, mert részben a magyar demokráciát is minősítette, és az az érzésünk, hogy amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciáról szónokol, az olyan, mint ha egy farkas papolna vegán étrendről. Nem maga volt véletlenül az a miniszterelnök, aki szemeket lövetett ki (Dr. Vadai Ágnes: Nem!), és a felelősöket még ki is tüntették? Ennyit a demokráciához való hozzáállásukról! (Dr. Vadai Ágnes: A Fidesz állt mögötte, bírósági ítélet van róla!)
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Sok mindent elmondott itt, fűt-fát javasolt és vizionált. Kicsit hasonlított az egész arra, amikor 2006-ban egy csilivili reklámfilmben adócsökkentéseket ígért, aztán, mint tudjuk, a rákövetkező hónapokban brutál megszorításokat öntött az ország nyakába. Szóval, az ilyen hangzatos javaslatokat, bármennyire teátrálisan is adják elő, ennyire kell komolyan venni.
Ami Európát illeti: ha valaki azt szeretné megtudni, hogy a DK milyen politikát folytatna Brüsszelben, az ne Gyurcsány Ferenc teátrálisan előadott szavait hallgassa, hanem nézze meg a múlt heti európai parlamenti jegyzőkönyveket, és azt, hogy mit csináltak Gyurcsány Ferenc emberei. Az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást, amelyben sürgeti, hogy az Afrikából érkezett bevándorlók legalizálhassák a státuszukat. Azt írják, hogy nemcsak a menekültek, hanem valamennyi migráns, így a gazdasági bevándorlók számára is meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét. (Gréczy Zsolt: Ezt Orbán Viktor is aláírta!) Na, ezt a Demokratikus Koalíció megszavazta. (Zaj a DK soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me