NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! A Fidesz-KDNP-kormány tiszteli és megbecsüli honvédeinket, fejlesztjük a honvédséget, újjáépítjük a hajdan nagy hírű magyar hadiipart. Biztosíték erre a magyar társadalmi igény, az erős kormányzati akarat és a honvédelmi költségvetés is. Nem mellesleg a megvalósításhoz szükségünk van egy jó tervre, ez nem más, mint a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program, és kellenek az olyan legmagasabb szintű katonai vezetők, akik alárendeltjeiknek példát mutatva a végsőkig hűek hazájukhoz, mindennap teljesítik tiszti esküjüket, testileg, lelkileg és szellemileg felkészültek, kellően bátrak és elkötelezettek a magyar haderő ütőképességének növelésében.
(15.00)
Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát én ilyen embernek ismerem, ezért is támogattam a kinevezését, és ezért is állok ki mellette itt az Országgyűlésben egy ilyen nemtelen és aljas támadással szemben, mint amit Harangozó Tamás, a HRB tagja és korábban Vadai Ágnes, a HRB alelnöke, volt honvédelmi államtitkár úr megengedhetőnek vélt magának. Ők a parancsnokuk hazug ócsárlásán keresztül a teljes honvédségi állományt támadták meg, azokat a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat, akik esküjükhöz híven nap mint nap szolgálják hazájukat, megvédik a magyar embereket, ha kell, a koronavírus ellen, a migránsokkal szemben vagy épp Afganisztánban, a kimenekítéskor.
Nem újdonság ez a gyurcsányi politikai hangulatkeltés, ahol semmi sem drága, de még a haza védelme sem. Amikor a baloldal hatalmon volt, ennél durvább sértéseket is elkövetett a haza védelmezőivel szemben, akaratlagosan és módszeresen tönkretette, lezüllesztette a Magyar Honvédséget létszámában, katonai képességeiben, társadalmi megbecsültségében egyaránt. Ha visszajönnének 2022-ben, akkor ugyanott folytatnák ezt a rombolást (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), ahol 2010-ben abbahagyták. Mi ezt nem fogjuk megengedni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me