DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Rákosmente és Kőbánya országgyűlési képviselőjeként kijelenthetem, hogy örömmel fogadtuk a kormány zöldügyekről szóló nemzeti konzultációját. Az ebben feltett kérdések szorosan kapcsolódnak a rákosmentiek és kőbányaiak azon óhajához, hogy minél többen tudjanak a kerületből, a területről kötöttpályás közösségi közlekedéssel eljutni a belvárosba és onnan haza.
Az itt élők számára különösen fontos a vasút fejlesztése, hiszen amíg el nem érjük azt a célunkat, hogy a metró kijöjjön a XVII. kerületbe, ez az egyetlen elérhető kötöttpályás tömegközlekedési eszköz. Elmondható, hogy a vonatközlekedés napjainkban is a leggyorsabb, legegyszerűbb és a környezetet legkevésbé terhelő utazási mód az itt élők számára a városközpontba, illetve Hatvan felé, az agglomerációba.
A kormányzati támogatással 2018-ban indult Budapest-Hatvan vasútvonal fejlesztése három lépésben újítja meg az 53 kilométer hosszúságú, 4 állomásos és 10 megállóhelyes szakaszt. A fejlesztés 3, választókerületemhez tartozó megállóhelyet is érint: Rákoscsabát, Rákoscsaba-Újtelepet és Rákosligetet. A vasútvonalon egy újabb rákosmenti megállóhely is átadásra vár, így hamarosan már Akadémiaújtelepen is megáll majd a vonat.
(12.50)
A Budapest-Hatvan vasútvonal fejlesztése minden elemének megvalósulásával a kötöttpályás közlekedés az itt élők számára tovább csökkenheti a gépjárműforgalmat és a környezeti terhelést. A felújítás a vége felé tart, a két, teljesen újonnan épült felüljáró már most a gyorsabb közlekedést, áthaladást és a biztonságos közlekedést segíti. A vasútvonal mellett épülő zajvédő fal pedig régi kérése volt az itt élőknek, hogy a zajterhelést csökkenteni lehessen, ez is épül.
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy a tervek szerint mikorra várható a hatvani vasútvonal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) rákosmenti felújított szakaszának az átadása és az új megállóhely üzembe helyezése. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me