SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Államtitkár úr, annyit tud az egész ország, hogy önök vásároltak egy izraeli kémszoftvert, a Pegasust, és azzal száz fölötti embert figyeltek meg Magyarországon, főként ellenzékieket, újságírókat, médiatulajdonosokat, gazdasági szereplőket, ellenzéki és kormánypárti politikusokat is érdekes módon, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik tisztjét és a TEK korábbi főigazgató-helyettesét.
Ezt tudhattuk eddig, és azt, hogy önök ezt törvénytelenül tették ebben az országban, semmi mást nem tudhattunk, hiszen az ön belügyminisztere, Pintér Sándor azt mondta, hogy ő nem nyilatkozhat erről, hiszen akkor államtitoksértést követne el. De legyen mondva, Pintér Sándor elment a Nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ott valószínűleg válaszokat adott bizonyos kérdésekre, csak gyorsan harminc évre titkosították ezeket a válaszokat, és 2050-ig senki nem ismerheti meg, hogy mi történt ezzel a Pegasus-szoftver-felhasználással.
Ennyit tudott eddig az ország, amíg nem jött az ütős nyilatkozatairól híres Kósa Lajos. Gondolom, emlékeznek még a huszi-tuszi-féle nyilatkozatára, vagy a kupakokkal kapcsolatos megnyilvánulásaira, vagy bár elfelejthetnénk 2010-ben azt a nyilatkozatát, amivel egy nap alatt majdnem csődbe döntötte az országot és bedöntötte a forintot, és óriási gazdasági károkat okozott ennek az országnak. És Kósa Lajos elmondta, hogy igen, a Belügyminisztérium vásárolta meg ezt a kémszoftvert.
Ha a belügyminiszter úr azt mondja, hogy államtitoksértést követ el, aki erről bármit nyilatkozik, akkor Kósa Lajos minden valószínűség szerint minősített adattal való visszaélést követett el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a Btk. 256. § (1) bekezdése szerint.
Egyszerű a válasz, államtitkár úr: hajlandóak-e eljárni (Az elnök csenget.) Kósa Lajossal szemben, és lesz-e ennek következménye? (Taps az ellenzéki sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me