SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Államtitkár úr nagyon aranyos volt, ahogy itt felolvasta ezt az egészet. Tudja, Kósa Lajos nagyon kellemetlen helyzetbe hozta az ön belügyminiszterét. Rajta kívül már csak egy ember hozta sokkal kellemetlenebb helyzetbe: ön ezzel a válasszal. Nem ez volt a kérdés, meg kellene érteni.
Egy kérdés volt: Kósa Lajos államtitoksértést követett-e el? Kósa Lajos elvileg olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amiket nem szabadna. Eljárnak-e Kósa Lajossal szemben, vagy pedig nem? Erre ön itt fogta, fölolvasta azokat a dolgokat, amiket önnek leírtak. (Kontrát Károly: Én írtam.)
Mondom a tényeket. Tény, hogy önök vásároltak egy izraeli kémszoftvert; tény, hogy jogtalanul használták fel; tény, hogy ellenzékieket figyeltek meg; tény, hogy ezt letagadták; tény, hogy ezt titkosították; és most már tény, hogy Kósa Lajos államtitoksértést követett el. Hajlandóak-e eljárni Kósa Lajossal szemben, aki olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amiket nem hozhatott volna?
Még egyszer mondom önnek, a Btk. 256. § (1) bekezdés szerint önnek is egyébként kötelessége lenne eljárni. (Az elnök csenget.) De a feljelentések megszülettek (Az elnök csenget.), remélem, hogy attól még el fognak járni Kósa Lajossal szemben, hogy a Fidesz padsoraiban ül. (Taps az ellenzéki sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me