A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat határ…

Full text search

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat határozathozatala
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló H/17309. számú határozati javaslat határozathozatala. (A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői elhagyják az üléstermet.)
Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés által korábban felállított Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság nem tudott sikeresen jelölni, így a bizottság mandátuma a 36/2019. (XI. 5.) országgyűlési határozat 10. pontja alapján megszűnt. A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 124. §-a értelmében szükséges egy új jelölőbizottságot felállítani, az erre vonatkozó határozati javaslatot az Országgyűlés alelnöke házelnöki jogkörben eljárva nyújtotta be. Mivel az új jelölőbizottság létrehozásáról szóló előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal során a határozati javaslat benyújtott szövegéről döntünk. Felhívom figyelmüket, hogy a határozati javaslatról az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a H/17309. számú határozati javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a határozati javaslatot 110 igen szavazattal, 7 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Kérem a frakcióvezetőket, hogy az eseti bizottság tisztségviselőire és tagjaira vonatkozó személyi javaslatukat lehetőség szerint legkésőbb a mai napon 19 óráig szíveskedjenek megtenni. A személyi javaslatról történő határozathozatalra a holnapi ülésnapon kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me