Döntések kivételes eljárásban történő tárgyalásról

Full text search

Döntések kivételes eljárásban történő tárgyalásról
Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény módosításáról szóló T/16565. számú előterjesztést. A kormány azt kezdeményezte, hogy a módosító javaslat benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő három órán belül legyen lehetőség, az összevont vitára 2021. június 15-én 1. napirendi pontként kerüljön sor, az összegző módosító javaslatról való döntésre és a zárószavazásra 2021. június 15-én kerüljön sor. A kivételességi javaslatot T/16565/1. számon képviselőtársaim a honlapon megismerhették.
A házszabályi rendelkezések 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Felhívom figyelmüket, hogy a kivételes eljárás elrendeléséhez a képviselők több mint felének, azaz száz képviselőnek az igen szavazatára van szükség.
Most a döntéshozatalra kerül sor. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/16565. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház 116 igen szavazattal, 30 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a kivételes eljárást elrendelte.
Az elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására ma 17 óra 37 percig van lehetőség.
A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény módosításáról szóló T/16566. számú előterjesztést. A kormány azt kezdeményezte, hogy módosító javaslat benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő három órán belül legyen lehetőség, az összevont vitára 2021. június 15-én 2. napirendi pontként kerüljön sor, az összegző módosító javaslatról való döntésre és a zárószavazásra 2021. június 15-én kerüljön sor. A kivételességi javaslatot T/16566/1. számon képviselőtársaim szintén megismerhették a honlapon.
Most ismét döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/16566. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a kivételes eljárásra vonatkozó indítványt 115 igen szavazattal, 26 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A módosító javaslatok benyújtására 17 óra 38 percig van lehetőség.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me