Szóbeli vizsgák

Full text search

Szóbeli vizsgák
Több vizsgáztató bizottság esetén a jelentkezőket a vizsgáztató bizottságokhoz egyénileg vagy csoportosan, sorsolással kell beosztani. A sorsolás helyét és időpontját a szóbeli vizsgára szóló behívón kell közölni. A sorsoláson a vizsgázók részt vehetnek. A sorsolás időpontját és módját a jelentkezőkkel közölni kell.
A szóbeli vizsgára vizsgázónként általában 30 percet kell fordítani. A szóbeli vizsga általában nem nyilvános. A felsőoktatási intézmény a szóbeli vizsgát nyilvánossá teheti, s erről a jelentkezőket tájékoztatja.
A vizsgáztató bizottság elnöke legkésőbb az aznapi vizsgák befejezését követően köteles ismertetni a jelentkezők által szerzett pontokat. Az ismertetés módját az intézmény vezetője határozza meg. Az ismertetés alkalmával az egyes tárgyak írás- és szóbeli pontjait, a középiskolából hozott, a vizsgán szerzett és az összes pontot kell közölni.
A vizsgáztató bizottság a tárgyilagos döntést elősegítő részletességgel minden jelentkezőről írásbeli értékelést készít. A vizsgabizottság a minősítés és a vizsga tapasztalatai alapján a jelentkező alkalmasságának részletesebb rögzítése mellett foglalja össze véleményét (pl. felvételét javasoljuk, nem javasoljuk, átirányításra javasoljuk). Ha valamely felvételi tárgy szóbeli és írásbeli vizsgaeredménye között 8 vagy annál több pontnyi eltérés van, ezt a felvételi vizsgabizottságnak a jelentkezési lapon írásban külön meg kell indokolnia.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me