Gazdaság

Full text search

Gazdaság
I. – Becslések szerint a kormányzóságok tővárosaiban a fogyasztásnak csak 19%-át biztosítja a hivatalos ellátás. Ez ápr.-ra 31%-ra emelkedik.
III. – Az állami üzemeket költségvetésből finanszírozzák, vagyis minden pénzszükségletüket a költségvetésből kapják, s bevételeiket a költségvetésbe fizetik be.
IV. 12. A moszkvai rendező-főpályaudvar fűtőházában megtartják az első kommunista szombatot.
IX. – A statisztikai adatok szerint 3300 üzem áll a legfelsőbb népgazdasági tanács irányítása alatt, de ezekből csupán 1375 működik. A közlekedés és a szállítás teljes összeomlása, az összes készlet katonai igénybevétele, valamint a gazdasági erőforrások rossz kezelése miatt a népgazdasági tanács csupán azért küzdhet, hogy legalább halogassa a gazdasági élet teljes összeomlását.
X. 10. – Az antant főtanácsa határozatot hoz a Szovjet-Oroszo. elleni gazdasági blokádról.
Az év folyamán – A kormány felszámolja a szegényparaszti bizottságokat, de a fegyveres élelmezési munkásosztagok továbbra is fennmaradnak.
– A polgárháború idején a városi lakosság létszáma gyors ütemben csökken, 2 év alatt a munkások létszáma is felére apad. 1917-ben 2,6 millió munkás volt, 1919-ben 1,3 millió.
– A Népbiztosok Tanácsa határozatot hoz a gabonafeleslegek rögzített árú kötelező beszolgáltatásáról. Bevezetik az általános munkakötelezettséget és a jegyrendszert.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me