Augusztus 9. – Péntek

Full text search

Augusztus 9. – Péntek
– A közbeszerzési törvény az általános külföldi gyakorlattal ellentétben nem védi megfelelően a magyar hadiipari gyártó- és javítóbázist – mondta dr. Kovács Géza, a Magyar Hadiipari Egyesület elnöke. 1989-ben a magyar hadiiparban dolgozó harmincezer ember 21,4 milliárd forintos megrendelést kapott – tavaly már csak 3500-an dolgoztak az ágazatban, 1,2 milliárdos megrendelést teljesítve.
– Az idei agrárexport meghaladta az 1,1 milliárddollárt, míg az import csak 443 millió dollár. Így az agrár-külkereskedelem 666,4 milliárd dolláros pozitív szaldóval zárta az első hat hónapot – mondta Benedek Fülöp, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
– A hirdetésre legtöbb pénzt fordító vállalatokra rótta a legmagasabb összegű pénzbírságot a Gazdasági Versenyhivatal, reklámszédelgés miatt: tavaly a reklámtoplista másodikjának, az Unilever Rt.-nek 30 millió forintot kellett fizetnie, az első helyezett Procter and Gamble-nek tízmilliót. Összesen tizennégy reklám sértette a versenytörvényt 1995-ben.
– A Roma Sajtóközpont arról számolt be, hogy a székesfehérvári Rádió utcai lakótelep 351 nem cigány lakója nyílt levelet írt alá, szorgalmazva, hogy telepítsék ki az egyik házban élő mintegy félszáz, többségében cigány származású családot.
– Önálló épületben kezdheti a tanévet a Horvát Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény a művelődési minisztérium által előirányzott 750 millió forintból épült fel. A nyolcezer négyzetméteres telket a főváros biztosította.
– A tapolcai rendőrkapitányság elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte azt a dunaújvárosi fémhulladék-kereskedőt, aki kimustrált harci járműveket lopott a Veszprém megyében lévő újdörögdi gyakorló lőtérről. A harckocsikat két kamion és egy darus kocsi segítségével szállíttatták el a lőtérről. A hetventonnányi vas értékesítéséből félmillió forintnyi haszonhoz jutott a kereskedő.
– Egyszeri kiutazásra visszakapta útlevelét Czeizel Endre orvos-genetikus, aki szeptemberben Rio de Janeiróban egy nemzetközi genetikai kongresszuson kíván részt venni. Czeizel útlevelét azt követően vette el a rendőrség, hogy a magyar–amerikai örökbeadási ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me