Február 14. – Szerda

Full text search

Február 14. – Szerda
– Isépy Tamás maradt a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. Erről a képviselőcsoport viharos ülésén döntöttek. Giczy György pártelnök és hat képviselő idő előtt távozott, így nem vettek részt a szavazáson.
– A legnagyobb ellenzéki párt jelenlegi elnöke, Für Lajos nem indul a pártelnöki posztért a márciusi országos gyűlésen. Ezt Herényi Károly szóvivő jelentette be. Ezután ketten maradnak versenyben a Magyar Demokrata Fórum elnöki székéért: Szabó Iván ügyvezető elnök, frakcióvezető és Lezsák Sándor alelnök.
– Kisebb balesetet okozott Tiszakürt közelében az a megkülönböztető jelzést használó autó, amely Göncz Árpád köztársasági elnököt kísérte Gyulára. A konvoj egyik kocsija a 44-es főúton összeütkozott a vele szemben haladó autóval, és annak egyik utasa kartörést szenvedett.
– A Paksi Atomerőmű több mint 2 és fél milliárd forintot takarít meg azzal, hogy alig használt fűtőelemeket vásárol Németországból. Ezt az atomerőmű munkatársa mondta az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának ülésén.
– Az OTP Bank Rt. semmilyen kétes pénzügyi műveletben nem vett részt, és semmilyen szabályt nem sértett meg – közölte a bank elnök-vezérigazgatója annak kapcsán, hogy pénzmosással vádolták meg az érdekeltségébe tartozó egyik céget. A francia hatóságok szerint a magyar jegybank és az OTP is részt vett egy francia vállalkozás pénzmosási akcióiban. Csányi Sándor elmondta: Párizsban ügyvédet fogadtak, hogy elérjék a bank erkölcsi rehabilitációját.
– A Főpolgármesteri Hivatal vizsgálatot rendelt el a Lágymányosi híd, illetve az ahhoz kapcsolódó építkezések ügyében. Vajda Pál főpolgármester-helyettes cáfolta, hogy korrupció vagy pénzügyi tisztázatlanságok miatt kellene áttekinteni az építkezés ügyét.
– Szolnokon kezdték nyomtatni az Új Magyarország című napilapot. Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy ha a csőd szélére került Új Magyarország nem törleszti adósságát a Szikra Lapnyomdánál, az újság már nem jelenik meg.
– Erkölcsi győzelmet aratott az a három ferencvárosi labdarúgó, akiket korábban azért ítéltek el, mert rendőrökkel dulakodtak a kupadöntő után. A Fővárosi Bíróság másodfokon felmentette a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól Simon Tibort, Telek Andrást és Vanicsek Zoltánt, akik másfél éve a Kispest-Honvéd–Ferencváros kupadöntő után a rendőrök ellenében siettek egyik szurkolójuk védelmére. A Fővárosi Bíróság megállapította, hogy az elsőfokú ítélet a tényállást elfogultan rögzítette, mert gyakorlatilag csak a rendőr tanúk vallomását fogadta el.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me