Február 21. – Szerda

Full text search

Február 21. – Szerda
– Horn Gyula miniszterelnök intenzív konzultációkat folytatott a lemondott pénzügyminiszter utódlásáról, a számba jöhető jelöltek közül fogadta Járai Zsigmondot, a Magyar Hitelbank vezérigazgatóját.
– A tervezett 15 helyett csak 14 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani az idén, mert a tavalyi tényleges nettó keresetnövekedés, amelyhez a nyugdíjemelést igazítják, mindössze 14 százalék volt – hangzott el a szocialista párt parlamenti képviselőcsoportjának ülésén.
– Az Állami Számvevőszék jelentése szerint szinte törvényszerű volt, hogy 1994-ben a társadalombiztosítás 42 milliárd forintos pénzügyialap-hiánnyal zárta az évet. A számvevőszék szerint sem az Országgyűlés, sem a kormány nem tett meg mindent azért, hogy az egészségbiztosítási és a nyugdíj-biztosítási alap megfelelően működhessen. A testület azt javasolta a parlamentnek, hogy mielőbb alkossa meg a társadalombiztosítás működési, gazdálkodási, vagyongazdálkodási kérdéseinek törvényi szintű szabályait, a kormány pedig mielőbb tegyen eleget az ingyenes vagyonjuttatásról szóló törvényi előírásoknak.
– Márciustól a drávaszabolcsi magyar-horvát határátkelőn és Baranya közútjain is átvonulnak a Boszniában állomásozó amerikaiakat ellátó konvojok – jelentették be Pécsett. A Honvédelmi Minisztérium Baranya és Somogy megye közúti igazgatóságának közreműködésével szerződést kötött a NATO által használt 350 kilométer hosszú útszakasz folyamatos karbantartására, a költségeket az amerikaiak fedezik.
– Ellopták a fóti óvoda kertjéből Vörösmarty Mihály mellszobrát. A rendőrök nem tudták megmondani, hogy vandálok vagy bűnözők állnak-e a lopás hátterében. A szobor eszmei értéke felbecsülhetetlen, nemesfémként viszont legfeljebb 200 ezer forintot ér. A 80 kilogrammos szobrot az ismeretlen tettesek letörték a talapzatról.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me