Január 15. – Hétfő

Full text search

Január 15. – Hétfő
– Az Egészségbiztosítási Önkormányzat elnöke maga is elismerte, hogy mindenképpen gazdaságossá kell tenni az egészségügyi ellátást, ám emiatt a társadalom egyes rétegei igen nehéz helyzetbe kerülhetnek. Az egészségbiztosító és a népjóléti tárca a jövő hónap közepéig kidolgozza, hogy milyen szociális intézkedésekkel lehet enyhíteni a kórházi ágyak csökkentésének és a gyógyszerárak emelésének következményeit.
– A családi adózás bevezetését szorgalmazták a kereszténydemokraták. Semjén Zsolt frakcióvezető–helyettes szerint a jelenlegi magyarországi adózási rendszer a gyermektelen családoknak kedvez.
– A perek mielőbbi lefolytatását követelte az 1956-os sortüzek ügyében a Recski Szövetség, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége és az 56-os Szövetség. Tiltakoztak az ellen, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a legfőbb ügyész felfüggesztette a bírósági tárgyalásokat és az Alkotmánybírósághoz fordult állásfoglalásért.
– Osztől átlagosan 30-35 százalékkal drágulnak a tankönyvek – mondta a Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója.
– A BKV már januártól folyamatosan ritkítja járatait és csökkenti az üzemidőt.
– Tapolcán elfogták azt a fiatalkorúakból álló bandát, amelyet immárom nem csak rablással, hanem brutális gyilkossággal is gyanúsítanak. A négy fiú 13 és 16 év közötti. Közülük ketten bevallották, hogy a hónap elején megöltek egy idős nőt. A tapolcai gyerekek legalább 10 alkalommal törtek be házakba, raboltak ki embereket, temetői kriptákat. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a fiúk bűntetteit felnőtt irányította.
– Újabb részleteket ismert be az a 17 éves fiatalember, akit egy 12 éves fiú meggyilkolásával és lefejezésével gyanúsítanak – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. A rendőrség még nem tudja pontosan a gyilkosság okát, de van olyan bizonyíték, amely szexuális indítékra utal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me