Január 16. – Kedd

Full text search

Január 16. – Kedd
– A kormányfő cáfolta, hogy külön munkacsoport létrehozását tervezi a kabineten belül. Horn Gyula szokásos havi televíziós sajtókonferenciáján kifejtette, hogy a kormány már idén, de 1997-ben mindenképpen kedvező változtatásokat vár a gazdaságban.
– Horn Gyula miniszterelnök és a volt szakszervezeti vezető, Nagy Sándor egyetértett abban, hogy szükség van ugyan egy gazdasági- szociális koordinációs tanácsra, de most nem időszerű ennek a létrehozása. Nagy Sándor elmondta, hogy azért sem vállalná el egy ilyen tanács vezetését, mert nem lenne mozgástere.
– Húsz műszaki katona és nyolc katonai jármű elindult Ercsiből a horvátországi Okucsaniba, ahol a magyar műszaki zászlóalj bázisa lesz. A Tv-Híradóban a békebiztosítók közül többen is azt mondták, hogy a pénz miatt vállalták a küldetést, és a havi 950 dollártól családjuk sorsának jobbra fordulását remélik. A teljes műszaki zászlóalj február 1-jétől kezdi meg munkáját az IFOR parancsnoksága alatt. Ettől kezdve védelmet is kapnak a magyar katonák a NATO békefenntartóitól.
– A szabaddemokraták azt javasolták, hogy a személyi jövedelemadó jelentős csökkentésével párhuzamosan növeljék az önkormányzatok által beszedett adók összegét.
– Horn Gyula cáfolta azt az állítást, amely szerint ő kezdeményezte volna a miniszterek 20 százalékos fizetésemelését. A kormányfő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: az utóbbi két és fél évben nem nyúltak a kormánytagok fizetéséhez.
– A Magyar Nemzeti Bank februártól egy százalékkal, 28-ról 27 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamatot.
– Amerikai katonai szakértők vizsgálták meg a sármelléki volt katonai repülőteret, hogy a létesítmény alkalmas-e a boszniai IFOR-erők céljaira.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me