Március 25. – Hétfő

Full text search

Március 25. – Hétfő
– Az Országgyűlés ülésének kezdetén a teljes kisgazda frakció kivonult a parlament üléséről, miután Gál Zoltán házelnök Torgyán József kisgazda elnök többszöri szólásra jelentkezése után kijelentette: „Nem vagyok hajlandó megengedni, hogy szétzilálja az Országgyűlés munkáját.” A vitatott téma a Budapest Banknak nyújtott 12 milliárd forintos tőkejuttatás volt.
– Napirend előtti vitát indított Semjén Zsolt kereszténydemokrata képviselő is, aki a szatymazi templomgyalázás kapcsán követelte a kormánytól, hogy a rendőrség és az ügyészség a leghatározottabban lépjen fel a keresztényellenes bűnözés és gyűlöletkeltés ellen. Világosi Gábor belügyminisztériumi politikai államtitkár azt mondta: a bűncselekmények fő motívuma az anyagi haszonszerzés, az elkövetők fele büntetett előéletű, hetven százaléka munkanélküli. A rendőrség egyébként még a nap folyamán őrizetbe vette azt a három férfit, akik a múlt héten egy diszkóbeli mulatozás után, ittasan hazafelé tartva megrongálták az iskolát, a mázsaházat, biztosítékokat szaggattak le a falakról, majd betörtek és rongáltak a szatymazi katolikus templomban.
– Tizenhárom biztotság ötvenhárom szakembere kezdte meg azt a költségelemzési vizsgálatsorozatot, amelynek eredménye nyomán a Magyar Energiahivatal javaslatot tesz az őszi energia-áremelés mértékére.
– Az adóreformmal foglalkozó miniszteri biztosok bemutatkozó sajtótájékoztatóján Vámosi Nagy Szabolcs az egyszeri vagyonnyilatkozatról azt mondta: az nem a vagyonadó kivetése, hanem a vagyon- és jövedelemelszámolás miatt lehetne indokolt. Kocsis Imre, a másik miniszteri biztos úgy vélte: az adórendszerben alapvető változtatásokra nincs szükség, de várható a személyi jövedelemadóban jelenleg kettős adótábla elvetése, az adókulcsok és -sávok felülvizsgálata, az szja, illetve a társasági adó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókra vonatkozó szabályok egységesítése.
– A parlamentbe az MDF Baranya megyei listavezetőjeként bejutott, ám mindeddig párton kívüli Kádár Béla belépett a Magyar Demorkata Fórumba.
– Máté László, az MSZP alelnöke visszautasította a párton belül és a közvéleményben a vállalkozókat ért támadásokat. Egy kérdésre válaszolva kijelentette: a társadalmi párbeszédet nem helyettesíthetik a miniszterelnök és a kormány tagjai által tartott lakossági fórumok, a társadalommal mindmáig nem sikerült megértetni a szigorú gazdasági intézkedések szükségességét. A szocialista pártelnök tevékenységében Máté a legnagyobb gondnak azt tartja, hogy Horn nem tudott maga köré csapatot szervezni, és az elnökségnek nem adatott meg a közös munka öröme.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me