Március 5. – Kedd

Full text search

Március 5. – Kedd
– Az Országgyűlés módosította a személyijövedelemadó-törvényt, ezzel rendeződtek az adóelőleg-levonási szabályok.
– A magyarországi zsidóság aggodalommal fogadta, hogy a Fővárosi Bíróság Szabó Albertet és társait felmentette a terhükre rótt izgatás vádja alól – egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének az MTI-hez eljuttatott nyilatkozata.
– A rendőröket követően a tűzoltók is tiltakoztak a belügyminiszternél, amiért sokan közülük nem kapták meg a kialkudott fizetésemelést. Gálos Imre, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnök-ügyvivője elmondta, hogy a 7500 önkormányzati tűzoltónak csak a tíz százaléka kapta meg az emelt bért.
– A jezsuita rend legfőbb elöljárója P. Ádám Jánost nevezte ki a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának főnökévé.
– Két és fél milliárd forintos per kezdődött Pécsett. A komlói Tribu Bt. – egy másik komlói vállalkozással közösen – 1993-ban azt ígérte ügyfeleinek, hogy befektetésekre fordítja és az átlagosnál jóval magasabb – havi száz-, negyven-, illetve tízszázalékos – kamattal fizeti vissza pénzüket. Az ügyész Tribuszer Zoltánnét, Kiss Gecse Bélát és Bathó Erzsébetet különösen nagy kárt okozó csalással vádolja.
– Működésképtelenné vált a Kapu című folyóirat szerkesztősége az elmúlt hét végén történt betörés miatt. A szerkesztőség budapesti, Tömő utcai irodáiban ismeretlen tettesek vandál pusztítást végeztek, és a különböző műszaki berendezések mellett fontos iratokat – közöttük az előfizetők listáját – tulajdonítottak el.
– Emberre is veszélyes kór, lépfene pusztít a pécsi állatkertben. Az elmúlt napokban hiúz, párduc, puma és vidra esett áldozatul a betegségnek. A kórokozó – feltehetőleg – a ragadozóknak szállított kényszervágott húsban jutott be a Mecseki Kultúrparkba.
– A világ legjobb édes fehérbora kitüntető címet nyerte el az Egyesült Államokban az 1972-es, hatputtonyos tokaji aszú. A versenyen 24 ország, 3657 bora vett részt. A nyertes magyar bort a spanyol tulajdonban lévő, tolcsvai székhelyű Tokaj Oremus Kft. nevezte be.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me