Március 8. – Péntek

Full text search

Március 8. – Péntek
– A jegybank elnöke nem kíván változtatni az árfolyam-politikán, a kamatok további mérséklését pedig az infláció csökkenésétől teszi függővé. Surányi György a tavalyi évet értékelve kifejtette: az eredeti programhoz képest a 95-ös költségvetési hiány a felére csökkent, és a folyó fizetési mérleg deficitje másfél milliárd dollárral lett kevesebb, mint amennyi 1994-ben volt.
– Lemondott tisztségéről az MDF országos választmányának elnöke, Papp Sándor.
– Az MDF huszonöt Heves megyei szervezetének háromnegyede csatlakozik az MDNP-hez – jelentette be Pokorny Endre megyei választmányi elnök. Az MDF egri szervezete ugyanakkor nyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezték: elfogadják a Magyar Demokrata Fórum országos gyűlésének határozatát, és támogatják Lezsák Sándor elnököt.
– A békéscsabai jegyző kitiltotta a megyeszékhely vasútállomásáról azt a tizenkilenc kocsis szerelvényt, amely egymillió liter 92-es oktánszámú benzint tartalmaz és tavaly december óta vesztegel az állomáson. A szállítmányt a városi Vám– és Pénzügyőrség foglalta le, ugyanis a szerelvény vámkezelésére egyetlen cég sem jelentkezett.
– Több százmillió forintos hitel- és áfacsalási ügyben indított nyomozást a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság. A bűncselekmény két gyanúsítottját – egy miskolci érsebészt, aki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője és a Budapest Bank Rt. miskolci fiókigazgatóját – letartóztatták.
– Szinte teljesen ép, tintával írt Petőfi-versfüzet került elő egy hazai magángyűjteményből. Az értékes dokumentum a költő gondosan kalligrafált kézírásával, 1843-ban papírra vetett hat versét és két „eredeti beszélyt”, vagyis novellát tartalmaz. A kéziratra Szekeres László irodalomtörténész bukkant rá a nemrég elhunyt tudós polihisztor, Mészáros Vince hagyatékában.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me