Január 21.

Full text search

Január 21.
– Öt személy – köztük két német állampolgár – eltűnt, s vélhetően életét vesztette, amikor egy kisbusz Mosztar közelében belezuhant a Neretva folyóba. A hercegovinai városban tevékenykedő Európai Unió Adminisztráció illetékesei szerint a gépkocsiban 11 személy tartózkodott, s hat embert sikerült kimenteni a jeges vízből.
– Az összeurópai biztonsági rendszer kialakítása és Oroszország helyzete volt a fő téma Bonnban az európai integrációval foglalkozó nemzetközi fórumon, amelyen felszólalt Kovács László külügyminiszter is.
– Alig két héttel a század hóviharaként emlegetett hatalmas havazás után ismét rendkívül szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak az Egyesült Államok középső és keleti részeiben. Míg Minnesota, Észak- és Dél-Dakota, Wisconsin, Iowa, Nebraska és Kansas államokban – a középnyugati területeken – évtizedek óta nem tapasztalt, mínusz harmincöt–negyvenöt Celsius-fokos fagyhullám bénította meg az életet, a keleti partvidékre, a tíz nappal ezelőtti hóvihar körzetére, orkánerejű széllökésektől kísért, özönvízszerű eső zúdult több államban is súlyos áradásokat okozva.
– Tádzsikisztánban vasárnap meggyilkolták a közép-ázsiai ország muzulmán vallási vezetőjét és családját. A tádzsik polgárháborús konfliktusban megbékélést sürgető 53 éves Fathullo Sarifzoda muftit, feleségét, fiát, menyét és egy tanítványát ismeretlen tettesek lőtték agyon, a család otthonában, a főváros, Dusanbétól 25 kilométerre. Sarifzoda a Moszkva-barát kormány oldalára állt a több tízezer áldozatot követelő polgárháborúban.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me