Kereskedelmi és Hitelbank Rt.

Full text search

Kereskedelmi és Hitelbank Rt.
Egy univerzális nagybank – több mint 130 helyen!
Immáron tíz éve, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., mint meghatározó, az ország egyik legnagyobb pénzintézete jelen van a magyar bank- és pénzvilágban. A kétszintű bankrendszer kialakításának keretében 1987. január 1-jén kezdte meg működését. Az alapítók és egyben tulajdonosok a magyar állam és az örökölt ügyfélkörhöz tartozó, főként mezőgazdasági, élelmiszer-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi vállalatok voltak. A bank megalakulásakor 51 bankfiókot és 2400 jogi személyiségű gazdálkodó szervezet számlavezetését vette át az MNB-től. A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. működésének kezdetén új üzletágakat indított be, ezzel is szélesítve banki szolgáltatásainak körét (lízing, faktoring, váltóügyletek, kötvénypiacba való bekapcsolódás, bankári tanácsadás, vegyes vállalatok szervezése stb.). Mindezekkel a banki termékekkel a pénzintézet jelentősen hozzájárult a hazai banki-pénzügyi piaci rendszer megújulásához, a tőkeáramlás élénkítéséhez, gyorsításához.
A hazai és nemzetközi lízing, faktoring és a leszámítolási bankszolgáltatás végzésére 1988-ban megalapította a Merkantil Bank Rt.-t. 1991-ben megalapította a Kvantum Bank Rt.-t is, azzal a legfontosabb céllal és feladattal, hogy speciális válságmenedzseléssel, valamint reorganizációs tevékenységével a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. portfóliótisztítását végezze.
A bank az 1991-ben alapított IBUSZ Bank Rt.-ben 1992-ben 97,5 százalékos tulajdonrész megszerzését követően, 1993-ban a pénzintézet százszázalékos tulajdonosává vált.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. nagy hangsúlyt fektetett a külföldi kapcsolatok ápolására, létesítésére, ezért 1993-tól külföldi képviseleti hálózatot hozott létre Milánó, München, Moszkva sorrendben. Ezek révén fokozatosan növekedett a bank, illetve a bankcsoporthoz tartozó pénzintézetek ismertsége a célországokban.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. 1995. május 22-i közgyűlése döntött a bank vezető testületeinek megújításáról, a bank tőkerendezéséről, szétválasztotta az elnök-vezérigazgatói funkciót.
Az 1996-os évvel újabb fordulat következett be a bank életében, hiszen az 1995 decemberében megtartott rendkívüli közgyűlésen a részvényesek döntöttek – többek között – arról, hogy 1996. január 1-jével az IBUSZ Bank Rt.-t beolvasztják az anyabankba, és az Kereskedelmi és Hitelbank Rt. néven működik tovább. Ez a racionális lépés a fejlődés új távlatait nyitotta meg. A bank új stratégiájában megfogalmazottak szerint legfontosabb cél, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. teljes körű lakossági szolgáltatásokat is nyújt, megbízható és stabil univerzális nagybankká váljon. A fúzióval megteremtődött annak a lehetősége, hogy a bank a lakossági piacon is előretörjön, vagyis: a bankszolgáltatások mennyiségi fejlesztését követi a minőségi színvonal emelése.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. érdekeltségi körébe tartozó pénzintézetek, illetve fontosabb cégek: Kvantum Investment Bank Rt., K&H Brókerház Rt., K&H Lízing Rt., Székház Rt., Limpex Rt., K&H Bankcsoport Nyugdíjpénztár, K&H Befektetési Alapkezelő Kft., K&H Immo-Bill Kft., Agrion Kft.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. az elmúlt időszakban tudatosan alakította ki piacvezető szerepét a magyarországi projektfinanszírozásban. A bank pénzügyi tanácsadóként, befektetőként, előnyös kondíciókat biztosító hitelezőként, az igények szerinti széleskörú bankszolgáltatások biztosítójaként aktívan részt vesz a közlekedési, távközlési, viziközmű-, energetikai és más projektek megvalósításában.
Forintműveletek terén pénzforgalmi bankszámlavezetés, kártyaszámla-vezetés, garantált csekkszolgáltatás, home banking (kihelyezett ügyfélterminál) szolgáltatás, illetve egyéb pénzforgalmi szolgáltatások mellett forint- és devizabetétek, illetve speciális elkülönített betétszámla-vezetés szélesíti-színesíti a pénzintézet szolgáltatási palettáját.
A bank az ügyfelek részére erős, jól megkonstruált és garantáltan megbízható megtakarítási formaként saját kibocsátású – különböző lejáratú idejű – értékpapírokat is forgalmaz. A Trezor Értékjegy Betéti Okirat fix és változó lekötési lehetőségeket nyújt. A változó kamatozású Aranyeső II. takarékbetétben bármilyen összeg elhelyezhető.
A vállalkozások folyamatos üzletmenetét elősegítő és támogató hitelekkel is rendelkezésre áll a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., úgymint folyószámla-, mezőgazdasági célhitellel és éven belüli forgóeszközkölcsönnel (rövid lejáratú eseti hitellel). Természetesen kölcsönt nyújt a bank devizabetét fedezete mellett is.
Fejlesztési célú, éven túli lejáratú hitelkonstrukciók vehetők még igénybe: egzisztenciahitel, állami kamattámogatás mellett a felszámolási eljárások alatt lévő vállalkozások vagyonának megvásárlását segítő hitelek, világbanki hitelek, Phare-hitelek, különböző konstrukciójú országhitelek, infrastruktúra-fejlesztési, vállalkozásjellegű nagy projektek finanszírozására és pénzügyi menedzselésére szolgáló hitelek, az Eximbank által nyújtott export-import tevékenységet finanszírozó vállalkozási hitelek, a gyógyszertári privatizációt elősegítő hitelek.
Új banki termékként igénybe vehetők a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. által nyújtott lakás-hitelkonstrukciók, mint a lakásvásárlási, a lakásépítési, a lakásfelújítási és az áthidaló hitel. A gépjármű-finanszírozási hitelkonstrukciók bármilyen típusú és márkájú használt és új személy- és kishaszongépjármű vásárlásához vezetők igénybe. A bank váltóval kapcsolatos bankszolgáltatásokkal és forint-bankgarancia nyújtásával is az ügyfelek rendelkezésére áll.
A bank devizában és valutában nyújtandó szolgáltatása is igénybe vehető, úgymint devizaszámla-nyitás és -vezetés, valutaüzletág, csekkforgalmazás, devizaátutalás, beszedési megbízás, okmányos hitelezés és egyéb devizaforgalmi szolgáltatások mellett devizahitelezés, deviza- és értékpapír-fedezetű hitelek, devizagarancia, valamint exportokmányok leszámítolása devizában.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. egyéb banki szolgáltatásokat is nyújt: értékpapír-forgalmazás és -transzferálás, tőkeszámla-vezetés, letétkezelés, nemzetközi üzletipartner-kereső szolgálat, konzorciumok szervezése, bankári tanácsadás és széfszolgáltatás.
Legújabb termékeként a bank az ügyfelek figyelmébe ajánlja a saját kibocsátású – készpénzkímélő – bankkártyacsalád tagjait, amelyekkel itthon és külföldön nemcsak készpénzt vehet fel, hanem vásárolhat, illetve szolgáltatásokat vehet igénybe: a nemzetközi Cirrus/Maestro, a belföldi és a nemzetközi EC/MC standard, a nemzetközi Visa Electron, a Visa Classic, a Visa Business, a Visa Gold bankkártya, a Fotex-kártya és a Centrum K&H Áruházi bankkártya. A bank Amex-kártyákat is forgalmaz.
Az egyesített bank új termékeinek egyike a lakossági bankszámla. A hagyományos számlaszolgáltatások – készpénzes műveletek, átutalások – folyamatosan bővülnek, például a szolgáltatói díjak (víz, gáz stb.) közvetlen terheléssel történő kiegyenlítésével. A díjak kiegyenlítésénél a bank az ügyfél által megadott limit figyelését vállalja. A rendszer felkészült a csoportos nagy tömegű bérátutalások fogadására. A bankszámla a kapcsolódó lekötött betéti rendszer segítésével rugalmasan szolgálja az ügyfelek megtakarítási igényeit is.
Az ügyfelek a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-re – megbízható banki termékei és szolgáltatásai révén – mindig, itthon és bankkártyáival szinte a világ bármely pontján számíthatnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me