1941. augusztus hó 17. vasárnap

Full text search

1941. augusztus hó 17. vasárnap
16h
V. Kudriczy vk.ezds. úr által a Losoncon fogadott birodalmi ifjúsági vezető meghatalmazottjainak fogadtatása a Dunapalota szállodában6. Fogadtatás után a jegyzőkönyv letárgyalása.
6 Duna palota. Az 1913-ban megnyílt Ritz szálloda közkeletű elnevezése 1916-tól. Magasföldszintjén működött a közkedvelt Café de Paris mulató. Épülete a Budapest V., Mária Valéria – 1951-től Apáczai Csere János – utca 14. sz. alatt volt. Az ostrom alatt kiégett.
A jegyzőkönyv szövegét lényegileg megállapítottuk és megállapodtunk abban, hogy kisebb változtatásokkal a jegyzőkönyvet aláírásra elkészítjük akként, hogy 19-én, elutazásuk előtt a végleges jegyzőkönyvet aláírhassuk és ennek egy-egy példányát elfogadásra kormányainknak előterjeszthessük.
A német vezetők kilátásba helyezték, hogy 2-3 héten belül a jegyzőkönyvet jóváhagyás céljából rendelkezésünkre bocsátják.
Elvileg elfogadták javaslatomat, hogy 1942-ben az ifjúság Európa-ligájának megalakulása végett Budapesten kongresszust hívunk egybe. Javaslatainkat e tárgyban velük közöltem. A kongresszus napja a magyar ifjúság napja 1942. V.1.
Megállapodtunk továbbá abban, hogy a H.M. engedélye alapján IX.hó 5-én Berlinben látogatást teszek. Ennek, valamint a római programnak összeállítását vállalták, mert az utóbbit a Breslauban megjelenő olasz ifjúsági vezetőkkel meg fogják beszélni. A tárgyalásunk eredményéről v. Kudriczy vk.ezds. tett személyesen jelentést a H.M.Úr Őnagyméltóságának.
20h 30
A H.M.Úr nevében vacsorát adtunk, amelyen a német ifjúsági vezetőkön kívül a német birodalmi követ is megjelent.
22h 30
A vacsora után a német ifjúsági vezetőkkel gépkocsin felmentünk a János hegyi kilátótoronyhoz.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi