1941. augusztus hó 18. hétfő

Full text search

361941. augusztus hó 18. hétfő
A német ifjúsági vezetők tisztelgő látogatása a H.M.-ben. Előzőleg a német ifjúsági vezetőkkel lefolytatott tárgyalások eredményéről v. Kudriczy ezds. úr útján tájékoztattam a H.M.Úr Őnagyméltóságát.
9h
Bekény ezds.-t az Alkotmány u. 5-7 sz. alatti ház kisajátításával kapcsolatos tárgyalások megindítása végett a H.M.14. osztályához kirendeltem. A tárgyalások menetére és irányítására részletes utasításokat adtam.
10h
Füleki László pénzügyőri fővigyázó (Tiszalök) személyes ügyben parancsőrtisztem útján kérelmet terjesztett elő.
12h 30
Budapest székesfőváros polgármestere a városligeti Gundel étteremben7 vendégül látta a német ifjúsági vezetőket és a jelenleg Budapesten tartózkodó H.J.alakulatot. Az ebéden a VIII. csoportfőnökség tisztikara teljes számban részt vett.
7 Gundel étterem. A Budapest XIV., Állatkerti út 2. sz. alatt működő, előkelő étterem. 1894-ben nyitotta meg kapuit Wampetics Ferenc, akitől 1910-ben Gundel Károly (1883–1956) vette át és tette híressé.
20h 30
Dietrich von Jagow birodalmi német követ, követségi palotájában8 a német ifjúság vezetőit és a magyar ifjúság honvédelmi nevelésének és a testnevelésnek vezetőségét vacsorán látta vendégül.
8 Német Követség. Épülete Budán a Várban, az Úri u. 64–66. sz. alatt volt. A 2. világháborúban az ostromkor súlyosan megrongálódott.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi