Világkereskedelmi hirek.

Full text search

Világkereskedelmi hirek.
Amsterdam, febr. 14. 1849. A buza ára még most is az előbbi, de a rozs lastkint 5 forinttal alább szállt, mi a forgalmat tetemesen megakasztotta. Árpa 112–113 fontos 184–186 fton kél. Zabból mi sem adatott el. Borsónak folytonosan jó ára van, de csak a könnyen fövő fajoknak; a forgalom mindazáltal csak csekély.
Olajmagvakra nézve a vásár igen rosz, s hasonlót mondhatunk magáról az olajról is, mert több az eladó mint a vevő, s ha az aratásra kedvező kilátás mutatkozandik, az árak még sokkal alább fognak szállani. A repczeolaj napról napra becsét veszti, mióta a légszesz-világitás divatba jött; városunk világitására kellő mennyiség is most már alig tesz 3 ezer hectolitert. Lenolaj keresettebb volt mint a multkor, s az eladók által követelt áron kelt.
327Paris, feb. 14. 1846. Szesz. Ez áruval kevés üzlet történt, azért a mi kevés változás van is, csekély jelentőséggel bir. Kész áru, valamint még e hónapban átveendő 123-on, martius és áprilisban szállitva 125–124en, a négy középső hónapokban szállitva pedig 129–128-on kelt. –
Olaj. Két napi fagy az árakban nagy élénkséget idézett elő, s a hét derekán 97-ről 100-ra rugott, tegnap este azonban az idő meglangyulván az árak ismét leszálltak s készáruért 95, e hónapban szállitandóért 99–98, martius és aprilisban 98; nyári hónapokban 96; a 4 utolsó hónapokban szállitandóért végre 96–95 árkelet jegyeztett. – Normandiában, hir szerint, a repczevetések már virágzásban vannak, s legkisebb dér martiusban a gazdag reményeket semmivé teheti. – Ez árunak a mult év 4 végső hónapjaiban igen élénk kelete volt piaczunkon, s hectoliterkint 96 frankkal fizettetett.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi