Irodalom.

Full text search

0349Irodalom.
Magyarföfld és népei eredeti képekben. Föld- és nép-ismei, statisticai és történeti folyóirat. Szerkeszti és kiadja Vahot Imre. VI. füzet három képpel. Az összes 6 füzet ára 3 ft p. p.
Vahot Imre irodalmi érdemeik között egyik feltünőbb e folyóirat szerkesztése és kiadása. E VI. füzet ismét jeles három czikket hozott u. m. Sárospatakról történeti és statistikai adatokat, Zólyomról ugyan illyeket, egy egy csinos képpel; és végre a Dunagőzhajózás történetét s jelen állapotát. Befejezi a füzetet egy harmadik kép, melly békésmegyei népviseletet ábrázol.
E folyó iratot mind tartalmasságra, mind jutányosságára nézve szívesen ajánljuk az olvasó közönség pártfogásába, mellyre illy költséges válallatnál az árnak illy csekélysége mellett a kiadó nagyon is érdemes. – Örvendünk, hogy a folytatást az érdemes kiadó-szerkesztő saját utazása és valamelly ügyes daguerrnyomónak maga mellé vétele által igéri eszközleni. Mi neki kitartást, az olvasó közönségnek pedig sok illy jutányos és hasznos olvasmányt kivánunk. –
Árpádok Garaynak nagy becsű költeményei már megjelentek. Garaynak neve, s az érdek, melly az Árpádokkal össze van kötve, minden ajánlást feleslegessé tesz. Ára a feltünő izléssel kiállitott műnek 1 ft 30 kr. e. p.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi