NÉMETORSZÁG.

Full text search

NÉMETORSZÁG.
A frankf. O- P. A. Z.ban a középponti hatalom hivatalosan közli, hogy a legtöbb német statusok már kinevezék meghatalmazottaikat az ideigl. középponti hatalomhoz; reménylhető, hogy a hátralevők is legközelébb teljesítendik a kinevezéseket.
– A külügyminister aug. 31. jelenté a nemzeti gyülésnek hogy 26-án Malmőben, Németország és Dánia között megköttetett a fegverszünet. Részletes fölvilágosítást azonban még akkor nem adhatott. Ugyanezen ülésben Gagern ujólag elválasztatott a gyülés elnökévé; Soiron első, Hermann másod alelnökké. Az első alelnök ellen a baloldali tagok óvást nyujtottak be. – Megjegyzést érdemel, hogy több német könyvkereskedők, az átalok kiadott historiai és statisticai munkákból egyegy példányt nemzeti gyülésnek használat végett fölajánlottak. Mohl Robert törvényjavaslatot nyujt be a birodalmi törvényeknek mikénti kihirdetése iránt. E szerint ugyanis a középponti hatalom, a birodalmi igazságügyi minister felelőssége mellett, birodalmi törvénylap volna kiadandó, s a törvények ezen lapokban fognának közzététetni. Az egyes országoknak azonban, kihirdetés végett, külön is megküldetnek. Ezen lapoknak megjelente után husz nappal a törvények kötelező erővel birnak.
Düsseldorf. Freiligrathot, a szabadság egyik lelkes dalnokát, a czudar porosz politia aug. 29-én egyik legköezlébb írt szabadsági költeményeét: „a holtak az élőkhez”, befogatt. A düsseldorfiak azonnal népgyülést tartottak ez ügyben.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi