ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Dr. Kiss Róbert képviselőtársunk (SZDSZ) és dr. Pap János képviselőtársunk a FIDESZ részéről önálló indítványt nyújtott be a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer végleges elhagyásáról, országgyűlési határozat formájában. Az indítványhoz képviselőtársaink csatolták a szükséges számú aláírást. Az Országgyűlésnek először a napirendre tűzésről kell döntenie.
Megkérdezem az indítványtevőket, kíván-e valamelyikőjük szóbeli indoklást fűzni – rövid terjedelműt – a javaslathoz. (Nem.)
Nem kívánnak. Köszönöm szépen. Először a napirendre tűzésről kell hogy döntsünk. Határozathozatal következik. Most kell szavazni! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 206 szavazattal 60 ellenében, 25 tartózkodással napirendjére tűzte a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer végleges elhagyására vonatkozó javaslatot.
Most abban a kérdésben kell döntenünk, hogy vajon a napirendre tűzött javaslatot sürgősséggel kívánja-e megtárgyalni az Országgyűlés – mert képviselőtársaink ezt így kívánták. Újabb határozathozatal következik. Most kell szavazni a sürgősség kérdésében! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirendre tűzött javaslatra a sürgősséget 182 szavazattal, 113 ellenében, 13 tartózkodás mellett elvetette. Tehát a javaslat napirendre kerül, de a sürgősség kimondása nélkül.
Felkérem a környezetvédelmi és a gazdasági bizottságot, hogy szíveskedjenek a határozati javaslatot megtárgyalni, véleményezni. Természetesen, ha más bizottság is meg akarja tárgyalni, állást akar foglalni a kérdésben, módjában áll. A javaslat megtárgyalását a bizottsági tárgyalás és előterjesztés után vesszük tárgysorozatra.
Döntés törvényjavaslatok sürgős tárgyalásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi