BALOGH GÁBOR jegyző

Full text search

BALOGH GÁBOR jegyző
BALOGH GÁBOR jegyző (olvassa) Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaság ideiglenes elnöke ma politikai államtitkárok kinevezéséről döntött. Fontos, hogy elsőként e döntésekről az Országgyűlés képviselői kapjanak tájékoztatást.
Az Alkotmány 30/a szakaszának (1) bekezdése alapján a miniszterelnök javaslatára a Köztársaság ideiglenes elnöke politikai államtitkárrá nevezte ki a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumába Bogár Lászlót (Taps.) a Pénzügyminisztériumba Botos Katalint (Taps.) , a Miniszterelnöki Hivatalba Entz Gézát (Taps.) Matolcsy Györgyöt (Taps.) és dr. Pálos Miklóst (Taps.) , az Igazságügyi Minisztériumba dr. Isépy Tamást (Taps.) a Külügyminisztériumba Katona Tamást (Taps.) a Népjóléti Minisztériumba dr. Kelemen Andrást (Taps.) a Közlekedési és Hírközlési Minisztériumba Rajkai Zsoltot (Taps.) a Földművelésügyi Minisztériumba Sárossy Lászlót (Taps.) , a Munkaügyi Minisztériumba Szabó Tamást (Taps.) a Környezetvédelmi Minisztériumba Tarján Lászlónét (Taps.)
A kinevezett politikai államtitkárok a miniszterelnök előtt letették a hivatali esküt.
A miniszterelnök további politikai államtitkári kinevezésekre tett javaslatot a Belügyminisztériumba, a Honvédelmi Minisztériumba, az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumba, a Művelődési és Közoktatási Minisztériumba.
A kinevezésekre és eskütételekre a mai nap folyamán kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi