ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Mielőtt rátérnénk az első napirendi pontunk tárgyalására, még bejelentések következnek. Most éppen várjuk az ideiglenes köztársasági elnök átiratát a Kormány bejelentésére vonatkozólag. Addig is engedjék meg, hogy folytassuk a munkát, és erre külön rátérünk majd.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy Horváth Béla képviselőtársunk képviselői önálló indítványt nyújtott be a zárolt állami vagyon befagyasztására, továbbá dr. Réti Miklós képviselőtársunk önálló indítványt nyújtott be a tanácsokról szóló 1971. évi I. törvény módosítására. E két indítvány napirendre tűzéséről a következő ülésünkön fogunk dönteni.
Bejelentem tovább a tisztelt Országgyűlésnek, hogy Szalay Gábor képviselőtársunk (SZDSZ) önálló indítványt nyújtott be az energiapolitikai koncepció napirendre tűzéséről. A koncepciót még az előző Kormány nyújtotta be a régi Országgyűlésnek. Úgy vélem, hogy napirendre tűzése előtt az új Kormánynak előbb meg kell ismernie és módot kell adni neki arra, hogy véleményét kialakíthassa.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a Házbizottság megtárgyalta dr. Ómolnár Miklós képviselőtársunknak az elmúlt ülésen tett bejelentését. A bizottság állásfoglalása alapján felkérem a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottságot, hogy a bejelentésben foglaltakat részletesen, ha indokolt, akkor külön bizottság kiküldésével vizsgálja meg. E munkájába vonja be a gazdasági bizottságot, az alkotmányügyi, törvényelőkészítő és igazságügyi bizottságot, valamint a környezetvédelmi bizottságot is. A bizottság vizsgálata terjedjen ki a környezetvédők által a képviselőkhöz eljuttatott felhívásban foglaltakra is. A felhívás a nagymarosi erőmű építésének felfüggesztését követő költségvetési kifizetések jogosságát kérdőjelezi meg. Kérem, hogy tevékenységük eredményéről írásban tegyenek jelentést az Országgyűlésnek.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a környezetvédelmi bizottság országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a dunai nemzetközi természetvédelmi park létrehozására, illetőleg indítványozta a Bős–Nagymaros ad hoc bizottság létrehozását. A bizottságok előterjesztéseit az Országgyűlés köteles napirendjére tűzni, a tárgysorozatba vételről azonban egy későbbi ülésünkön fogunk határozni.
Tisztelt Országgyűlés! Ezek után felkérem képviselőtársamat, szíveskedjék felolvasni a bejelentést a kormány kérésével kapcsolatban.
Bejelentés a kinevezett politikai államtitkárokról: Balogh Gábor jegyző

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi