ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy két képviselőtársunk írásban benyújtotta országgyűlési képviselői mandátumáról történő lemondását.
Kádár Iván, a Szabad Demokraták Szövetségének tagja egészségi állapotára való hivatkozással mától, Szabó György, a Magyar Szocialista Párt tagja más megbízatása, illetve más tisztségre való megválasztása miatt holnaptól már nem látogatja az Országgyűlés üléseit. (Mozgás.) Az Országgyűlés a bejelentést határozathozatal nélkül tudomásul veszi.
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, valamennyien mély megrendüléssel és őszinte együttérzéssel kísérjük figyelemmel a litvániai fejleményeket. Az Országgyűlés több frakciója, számos képviselő keresett meg azzal a kéréssel, hogy indítványozzak országgyűlési nyilatkozattételt ebben a kérdéskörben.
Felkérem az Országgyűlés külügyi bizottságát, hogy ebben a kérdéskörben tegyen nyilatkozattételi javaslatot. Kérem az Országgyűlés külügyi bizottságát, hogy ezt az előterjesztését még a mai napon tegye meg, és mielőbb lásson munkához.
Bejelentés érkezett hozzám, hogy Antall József miniszterelnök úr ebben a kérdéskörben nyilatkozni kíván.
Felkérem miniszterelnök urat, ismertesse nyilatkozatát.
Napirend előtti felszólaló: Antall József miniszterelnök

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi