ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönve miniszternő előterjesztését, hadd hívjam fel a figyelmüket, hogy őrizzük meg a Ház határozatképességét.
Figyelmeztetem képviselőtársaimat, hogy a most következő szavazás alkalmával kétharmaduk többségi szavazatára van szükség a kivételes eljárással történő tárgyalás elfogadásához. Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat kivételes eljárással történő megtárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 5 kézfelemeléssel történt szavazattal, 187 "igen"-nel 61 "nem" ellenében, 5 tartózkodás mellett a kivételes eljárással történő tárgyalást elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány kérte a törvényjavaslat sürgős tárgyalását is. Újabb határozathozatal következik. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem kiírni! Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés ismét 5 kézfelemeléssel és összesen 225 szavazattal 9 ellenében, 8 tartózkodás mellett kimondta a javaslat tárgyalására a sürgősséget.
A Házszabály 49/C §-ának (1) bekezdése alapján a költségvetési bizottságot jelölöm ki a törvényjavaslat vitájának lefolytatására.
Döntés országgyűlési határozati javaslat sürgős megtárgyalásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi