ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A koncesszióról szóló törvényjavaslat határozathozatala következik. A törvényjavaslatot a 908-as számon kapták meg. A javaslathoz számos módosító javaslat érkezett. A módosító javaslatokról a gazdasági, a költségvetési, a környezetvédelmi és az alkotmányügyi bizottságok együttes jelentést nyújtottak be 2284-es számon, továbbá kiegészítő jelentést a 2309-es számon. Határozathozatalunk a jelentés sorszámai sorrendjében történik.
Kérem az államtitkár urakat, hogy a szavazás idejére foglalják el képviselői helyüket a szavazatok egyszerűbb számlálása érdekében. (Megtörténik.)
A szavazás megkezdése előtt jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem a tisztelt Országgyűlést, a képviselő hölgyeket és urakat, nyomják meg az "igen' gombot. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy a jelenlévők száma 260, így az ülés határozatképes.
A jelentés 1. pontjának első és második részében foglalt javaslatok egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat preambulumára vonatkozóan. Ugyanakkor a jelentés 3. pontjában foglalt javaslatot az alkotmányügyi bizottság javaslata magában foglalja, így annak elfogadása esetén erről már nem kell szavaznunk.
A gazdasági bizottság javaslata magában foglalja a 2. és 3. pont szerinti javaslatot, így annak elfogadása esetén a 3. pontról nem kell szavaznunk. A jelentés 1. pontjában a gazdasági bizottság javaslata szerint a preambulum szövegébe kerüljön bele az is, hogy az önkormányzati társulásoknak is legyen joga a koncessziós szerződés megkötésére. Az alkotmányügyi bizottság az önkormányzati koncessziós jogosítvány esetén javasolja elhagyni a jogtechnikai indítékú összevonást, azaz a továbbiakban önkormányzati tulajdon szövegrészt, illetőleg a tulajdon létesítésének eseteire a koncessziós jogot nem javasolja kiterjeszteni.
Először az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 1. pontja szerint. Kérdezem a miniszter urat, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi