ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés, a határozathozatal következik.
A benyújtott módosító javaslatokról együttes kiegészítő és kapcsolódó együttes jelentés készül 6837-es, 7175-ös, 7183-as, illetve 7282-es számon. A határozathozatal során az alapjelentés sorrendjét követjük.
Az Alkotmány 59. § (2) bekezdése értelmében a személyes adatok védelméről szóló törvény elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. A törvényjavaslat a 31. §-ban a Polgári Törvénykönyv módosítását indítványozza, míg 32. §-ában a szabálysértésekről szóló 1968. évi I. törvény egyes rendelkezései módosítására tesz javaslatot.
(18.40)
Ez utóbbi két törvény módosítása egyszerű többséget igényel, így az alkotmányügyi bizottság állásfoglalásának megfelelően e két §-ról, illetve a hozzájuk benyújtott módosító javaslatokról egyszerű többséggel határoz az Országgyűlés, míg a törvényjavaslat egészénél és az előbb nem említett módosító javaslatoknál a minősített többség szabályait fogom alkalmazni a szavazás eredményének megállapításakor.
Felhívom figyelmüket, hogy az egyszerűség kedvéért a korábbiakhoz hasonlóan, amennyiben a javaslatot legalább két bizottság nem támogatja, és a többi nem foglalt állást, "a javaslatot egyik bizottság sem támogatja" kitételt használom, ha pedig legalább két bizottság támogatja, és a többi bizottság nem foglalt állást, akkor "a javaslatot a bizottságok támogatják" fordulatot fogom alkalmazni.
Következik a határozathozatal. Kérem, hogy a cigarettaszünetet tartó képviselőtársak fáradjanak be a folyosóról! (Mészáros István jelentkezik.) Mészáros István képviselő úr kap szót.
Felszólaló: Dr. Mészáros István László (SZDSZ)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi