ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról szóló törvényjavaslatát az 5363-as számon.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásbavételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 5 államtitkári szavazattal – 221 szavazattal 49 ellenében, 23 tartózkodás mellett a javaslat tárgyalására kimondta a sürgősséget.
Bejelentem, hogy Kormányunk a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról törvényjavaslatot nyújtott be 5401-es számon.
Ugyancsak benyújtotta Magyarország és Brazília között, valamint Magyarország és a Koreai Köztársaság között a kettős adóztatás elkerüléséről aláírt egyezmény megerősítéséről szóló határozati javaslatát az 5359-es, illetve az 5360-as számon.
Az Állami Számvevőszék észrevételeket nyújtott be a Magyar Köztársaság kormánya 5320-as számú jelentéséhez az 5460-as számon.
A környezetvédelmi bizottság új változatban nyújtotta be az állami tulajdonban és állami szervek kezelésében lévő védett természeti területek elidegenítési, terhelési és privatizációs tilalmáról szóló önálló indítványát az 5470-es számon.
Kóródi Mária és Hodosán Róza képviselők, a Szabad Demokraták Szövetsége részéről, sürgős tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtottak be a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosítására az 5441-es számon. Napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról később dönt az Országgyűlés.
Képviselőtársaim mindezeket a hétvégi futárpostában kézhez kapták.
A mai ülés előtt kapták kézhez képviselőtársaim Fodor István független képviselő önálló indítványát az 5471-es számon a Kormány beszámolójára vonatkozóan. Napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról holnap határoz az Országgyűlés.
Bejelentem továbbá, hogy Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát a 4544-es számon.
Előterjesztette továbbá a Hágai Nemzetközi Bíróság kötelező joghatóságának elismeréséről szóló határozati javaslatot az 5462-es számon, illetve az 1990. évi állami költségvetés végrehajtásával összefüggésben tett állami számvevőszéki javaslatokra vonatkozó intézkedésekről szóló jelentését az 5320-as számon.
Ezeket a következő futárpostával kapják kézhez képviselőtársaim.
Az előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően fogom tájékoztatni az Országgyűlést.
Bejelentés bizottsági alelnök megválasztásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi