ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)

Full text search

ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon szelíd természetű indítványt nyújtottam be a tisztelt Ház elé. Indítványom, amelyet a FIDESZ-frakció nevében tettem meg – tehát nem csupán az enyém, hanem az egész frakciónk áll mögötte –, a Ház működésének ésszerűbbé tételét szolgálja. Azt szeretnénk vele elérni, hogy a napirend előtti viták lehetősége megmaradjon továbbra is, de ne napirend előtt, hanem napirend után kerülhessen sor az olyan típusú hozzászólásokra, amelyeknek ugyan el kell hangozniuk a Házban, de ilyen formában, ebben a sorrenben nem hátráltatják a törvényhozói munkát.
Egy kivételt továbbra is megengedne ez a módosító indítvány, nevesül azt, hogy a parlamenti frakciók vezetői a parlamenti frakcióik fölhatalmazásával továbbra is a napirend előtti hozzászólások eddigi rendjében kérhessenek szót, és az érintettek az eddigi rend szabályai szerint is válaszolhassanak erre. Ebbe a körbe tartozik értelemszerűen nemcsak a frakcióvezetők kiválasztottjainak a köre, hanem ide tartoznak a miniszterek és értelemszerűen a Kormány minden tagja, tehát a miniszterelnök is.
Azt gondolom, hogy indítványom nem pártpolitikai megfontolásokat közvetít, hanem a Ház működésének ésszerűbbé tételét segíti elő. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi