ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A több mint 31 percig tartó… (Fodor Tamás: Politikai reklám! - Derültség.) … napirend előtti felszólalás nem vette figyelembe azt a körülményt, hogy napirend előtti felszólalásra a képviselőnek sem saját ügyében, sem pártügyben jogilag nincs alapja. A napirend előtti felszólalást a képviselő ha maga kéri, akkor a Háznak joga van felülbírálni a kérést és szavazással dönteni.
Egy esetben nem a Házra hárul a felelősség a napirend előtti felszólalásért: ha egy frakció vagy a független képviselők csoportja megadja a támogatást a felszólalás megtartásához. Ebben az esetben ez a testület vállalja érte a felelősséget, nem tartalmilag, hanem az ajánlás tekintetében. (Kövér László: Gratulálunk hozzá! - Taps a FIDESZ padsoraiban.)
Ebben az esetben az ajánlás a következő formában hangzott el: "Kérem, hogy Király B. Izabella független képviselőnőnek a mai ülésnapra bejelentett napirend előtti hozzászólásának programbavételénél a független képviselők korábban elfogadott általános érvényű támogatását figyelembe véve szíveskedjék eljárni." (Trombitás Zoltán: Éljenek a függetlenek!)
Tudom, hogy ebben belső fenntartások vannak, de az elnök számára egyértelmű. Annyit jelent, az elnök szíveskedjék megadni a felszólaláshoz az engedélyt, támogatjuk. (Dr. Torgyán József: Kivéve Torgyán Józsefet. Elnök úr, tessék hozzátenni!)
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, hogy ez a felszólalás - nem akarom minősíteni sem a felszólalást, sem az én kényszerű magatartásomat - teljesen világossá teszi, hogy az 1990 ősze óta napirenden lévő házszabály-módosítás elengedhetetlen. (Taps. - Dr. Hack Péter: Nem azon múlik!)
Tisztelt Országgyűlés! Fodor István, a független képviselők megbízottja kíván szólni.
Napirend előtti felszólaló: Dr. Fodor István (független)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi