KELETI GYÖRGY (MSZP)

Full text search

KELETI GYÖRGY (MSZP)
KELETI GYÖRGY (MSZP) Tisztelt Államtitkár Úr! Mindenekelőtt szeretném megköszönni a korrekt és mindenre kiterjedő válaszát. Azonban szeretném én is emlékeztetni önt egy törvényre, ön a cél- és címzett támogatások törvényére hivatkozott, én viszont a helyi önkormányzatokról szóló törvényre hivatkoznék, amit 1990-ben fogadott el a Parlament.
Ennek 112. §-a kimondja, hogy az egészségesivóvíz-ellátás biztosításáról minden községben legkésőbb az 1990. évben megválasztott helyi önkormányzati képviselő-testület megbízatásának lejártáig kell gondoskodni. Ez jövő év ősze. Úgy gondolom, hogy itt egy meglehetősen nagy ellentmondás van. Hiszen ön is elmondta, Aka község a célzott cél- és címzett támogatások tekintetében egyedi elbírálást kellene hogy kapjon, hiszen ez a település — ahol 320 lakos van, ahol nincs helyben iskola, hanem a szomszéd községbe, Ácsteszérre járnak át a gyerekek minden reggel iskolába, ahol az orvos is a szomszéd faluban, Ácsteszéren van, ahol nem lehet gyógyszert vásárolni, esetleg csak Suron — igen nehéz helyzetben van, és ha figyelembe vesszük, hogy a vízhálózat eddigi kiépítése érdekében a beadott céltámogatásokra a földmérő és tervezőmunkálatokra mintegy 6 millió forintot költött már el a község önkormányzata, a helyzetük valóban meglehetősen reménytelen.
Ezzel együtt nagyon szépen megköszönöm az ön válaszát, elfogadom abban a reményben, hogy még ebben az évben megfelelő tájékoztatást kap elsősorban az önkormányzat és az ott élő emberek, hiszen az ő érdekükről van szó, és abban a reményben, hogy az önkormányzati törvénynek megfelelően a jövő év végéig ez a település is nem zacskós, hanem csővezetéken szállított egészséges ivóvízhez fog jutni. Köszönöm szépen. (Taps.)
(15.30)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi