JUHÁSZ PÉTER (KDNP)

Full text search

JUHÁSZ PÉTER (KDNP)
JUHÁSZ PÉTER (KDNP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Indítványomban tizenhat Nógrád megyei település kérését közvetítem a magyar Országgyűléshez, amelyben arra kérik önöket, hogy az Országgyűlés létesítsen helyi bíróságot Szécsény városában.
Szécsényben 1905-ben az igazságügy-miniszter megbízásából kezdte el tevékenységét a helyi bíróság, és 1978-ban a járási rendszer megszüntetésével együtt szűnt meg a bíróság tevékenysége.
(16.10)
Ezután a bíróság épületét megvásárolta a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Termelőszövetkezet, és a termelőszövetkezet központi épülete lett.
A szövetkezeti átalakulás révén a termelőszövetkezetből több önállóan gazdálkodó egység kivált, ezért a jogutód II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Termelőszövetkezet és az Industria Kft. úgy ítélte meg, hogy az épület fenntartása számára már túl költséges, és a bíróság volt épületét értékesíteni kívánja – természetesen elsősorban a régi funkcióra.
Ezért rendkívül időszerű az, hogy a magyar Országgyűlés most tűzze napirendjére ezt a kérdést, hiszen lehet, hogy ha az épület értékesítése más célra történik meg, akkor Szécsény város ettől a lehetőségtől elesik.
Tisztelt képviselőtársaim! Meggyőződésem, hogy nekünk nemcsak a törvényeket kell megalkotnunk, hanem biztosítanunk kell a bíróságok számára a feltételeket, hogy a törvényeket be is tudjuk tartatni. Ezért kérem önöket, hogy amikor szavaznak ebben a kérdésben, ezt is gondolják át, és indítványomat szíveskedjenek napirendre tűzni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi