DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért voltam kénytelen ügyrendi kérdésben a Házszabály 52. §-ára hivatkozással szót kérni, mert elnök úr a Házszabállyal ellentétesen vezette az azonnali kérdések óráját.
Nevezetesen: amikor a munkaügyi miniszter asszonyhoz feltett kérdés került szóba, akkor az elnök úr arra kérte a kérdésfeltevőt, tekintsen el attól, hogy nincs itt a miniszter asszony és a válaszadásra esetleg jogosult államtitkár.
A Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján azonban, ha a válaszadásra kötelezett nem tartózkodik a teremben azért, mert halaszthatatlan közfeladata ellátása ebben megakadályozza, akkor köteles kijelölni helyettesét, aki a választ megadja. Tehát a miniszter asszony Házszabály-ellenesen járt el. Elnök úrnak ezt az ország nyilvánossága előtt ki kellett volna mondania. Egyidejűleg az én megítélésem szerint a miniszterelnök urat mint a kormány fejét, fel kellene hívni arra, figyelmeztesse a miniszterét, hogy tartsa be a Házszabályt. Mert ha az alkotmányos rendet a miniszterek fogják felrúgni, akkor ebben az országban sosem lesz törvényesség! Ezért kértem szót, elnök úr. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi