ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ha megismerkedik a tényekkel, talán ez az indulat kicsit csillapodik. (Torgyán József: Nem indulat!) Tudniillik szeretném emlékeztetni a frakcióvezető urat - bár csütörtökön nem vett részt a házbizottsági ülésen -, hogy a házbizottsággal közöltem, információim szerint sem a miniszter, sem a politikai államtitkár kedden nem tartózkodik Magyarországon. Kértem a frakciókat, hogy ezt vegyék figyelembe. Képviselő asszony akkor még a kérdését nem nyújtotta be. Ezt később nyújtotta be.
Ugyanakkor fel szeretném hívni a figyelmét az ön által is idézett Házszabály megfelelő passzusára, miszerint a válaszadásra kötelezett halaszthatatlan közfeladata ellátása esetén előzetesen tájékoztatja az Országgyűlés elnökét és megjelöli a helyette válaszadásra feljogosított személyt. Tehát a válaszadásra kötelezett jogává teszi a helyettes kijelölését. Márpedig ezt a munkaügyi miniszter nem tehette meg, mert már csütörtökön sem tartózkodott Magyarországon, és akkor még nem ismerte a kérdést. (Derültség, zaj.) Azt hiszem, ebben az esetben távolról sincs az a helyzet, amit a frakcióvezető úr... (Torgyán József: Nem, elnök úr.) ...következtetésként levon. (Torgyán József jelentkezik.)
Frakcióvezető Úr! A kötött munkarend szerint dolgozunk, a kérdések és az interpellációk kapcsán is. Kérném, hogy ne vegyük el az időt a további... (Torgyán József: Egy percre!) Egy percre, tessék.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi