ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Most a Házszabály 46.§-ának (1) bekezdése alapján kormány-előterjesztések és képviselői önálló indítványok benyújtásáról szóló bejelentések következnek.
Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály 46. § (2) bekezdése alapján az előterjesztőnek indítványa szóbeli indokolására két perc áll rendelkezésre.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve a következő előterjesztéseket nyújtotta be.
A szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/149. számon;
(15.20)
a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi többször módosított XX. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatát T/150. számon;
az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LXI. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatát T/151. számon.
Tisztelt Országgyűlés! Már a mai napon tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály 46. §-ának (3) bekezdése alapján az alkotmánymódosításról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételéhez az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 258 képviselőnek; az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló előterjesztés sürgős tárgyalásához pedig a jelen lévő képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Kérem a frakciókat, hogy holnapi ülésnapunkon a délutáni szünetet követően - amikor a sürgős tárgyalásbavételekről fogunk határozni - a határozatképességet ennek megfelelően biztosítsák.
Tisztelt Országgyűlés! Morvai Ferenc képviselőtársunk, Független Kisgazdapárt, múlt heti ülésünkön - igazolt távolléte miatt - szóban nem tudta megindokolni az ideiglenes vizsgálóbizottság létrehozására H/112. számon benyújtott önálló indítványát. Megadom a szót Morvai Ferencnek, két perc időtartamban.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi