MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nem akartam a Ház elé terjeszteni e vizsgálóbizottság felállítását, két okból. Egyrészt azért, mert személyes dolgaimról van szó, másrészt azért, mert az ellenzék neves képviselői érintettek e kérdésben.
Elöljáróban el kell mondanom, hogy már 1993-ban tudomásunk volt arról, hogy Boross úr, a volt belügyminiszter, különböző leveleket irkált az én vizsgálataimmal kapcsolatosan. Tudomásunk volt arról is, hogy Füzessy úr is érintve van ebben a kérdésben és a volt igazságügy-miniszter, Balsai úr is. Éppen ezért előbb a részükre írtam egy-egy kérdőlevelet akkor, amikor még a hivatalukban voltak, hogy magyarázatot kérjek arról, hogyan került hozzám Boross úr saját aláírásával az én vizsgálatomat és a másik miniszterhez a beajánlásomat tartalmazó titkos egymás közti levél. Miután tőlük nem kaptam egyértelmű választ, hogy hogyan fordulhat ez elő - például amikor Füzessy urat megkérdeztem, miért hallgatják le a telefonjaimat, azt a választ kaptam egy titkárán keresztül, hogy köszöni a figyelmeztetést. Ezek után elmentem a főügyész úrhoz, de a főügyész úr sem tudott megfelelő választ adni a számomra.
Azért fordulok a tisztelt Házhoz, mert három hónappal ezelőtt egy úgynevezett operatív feldolgozási terv került be lakásom postaládájába. Én nem tudom megállapítani, hogy e terv valós vagy valótlan, mert nem vagyok írásszakértő és nem értek ezekhez a dolgokhoz. Éppen ezért, miután az elmúlt évben velem megtörtént dolgok valószínűsíthetik, hogy azok a telefonlehallgatások, különböző ellenőrzések és megfigyelések megtörténhettek - s ezzel kapcsolatosan dokumentumok állnak a rendelkezésemre -, s ebben az ellenzék neves képviselői érintettek, kérem a tisztelt Házat, vegye napirendre indítványomat, mert egyrészt meg kell állapítani, hogy amit postaládámba bedobtak, az valós-e, Boross úr és Füzessy úr aláírása hiteles-e rajtuk; másrészt pedig, hogy volt-e velem szemben ilyen operatív feldolgozás.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi