ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Kezdeményezem a záróvitához benyújtott ajánlás 1-8. pontjai tárgyalásának összekapcsolását az előbb elmondottak alapján. Kérem, erről az indítványról az Országgyűlés kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett javaslatomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni? Nem. A záróvitát lezárom. Bihari Mihály képviselő úr sem kíván, köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a módosító javaslatok és a törvényjavaslat egésze egyaránt a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatát feltételezi, Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/3121/89. számú ajánlás 1-8. pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot. Az Országgyűlés 285 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most tehát az egységes javaslat egészéről határozunk, ugyancsak a minősített többség szabályai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. LV. törvény módosításáról szóló egységes javaslatot az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot. Az Országgyűlés 224 igen szavazattal 23 ellenszavazat és 70 tartózkodás mellett az egységes javaslatot elfogadta.
Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni? Megadom a szót Hankó Faragó Miklós képviselő úrnak, aki az SZDSZ szavazatát indokolja.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi