DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A múlt csütörtöki rendezvénynek egy olyan vonulatára szeretném a figyelmet irányítani, ami eddig talán még nem került szóba. Mit mondott a Fidesz? A kormány idegenszerű. (Dr. Szájer József: Befolyás alatt áll!) Mit mondott mintegy két évvel ezelőtt Torgyán József és a Független Kisgazdapárt? A kormány idegenszívű. A Fidesz mintegy két év késéssel felcsatlakozott Torgyán Józsefhez. Mi bizonyítja a kormány idegenszerűségét? Az, hogy a külföldi tőkét beengedte a stratégiai iparágakba. Ki az, aki ebben az országban a külföldi tőkét elsősorban szokta ostorozni? Torgyán József és a Független Kisgazdapárt. A Fidesz tehát e tekintetben is egy platformra került a Kisgazdapárttal.
Mit mond a Fidesz? A parlamentet idő előtt célszerű lenne feloszlatni, hogy mielőbb ki lehessen írni a választásokat. Tekintsünk el most attól, hogy eszerint nem a kormány ideges, hanem a Fidesz, mert minden nappal romlani látja az esélyeit. De mit szokott mondani Torgyán József? A kormány mondjon le. A Fidesz e tekintetben túl is tesz rajta, ő már az egész parlamentet szólítja fel lemondásra.
Mi következik mindebből, tisztelt Ház? Az következik, hogy a Fidesz megkezdte a Független Kisgazdapárttal történő koalícióra történő felkészítését a választópolgároknak (Derültség, taps a bal oldalon.), a Fidesz megkezdte a választási kampányát. (Taps, közbeszólás a bal oldalon: Így van!)
Úgy gondolom, mindebből, tisztelt Ház, három tanulság olvasható ki. Az egyik: aki 1998-ban a Fideszre szavaz, az a Független Kisgazdapárt kormányba kerülését segíti elő. (Közbeszólás a jobb oldalon: Helyes!)
(16.40)
Másodszor: a Fidesz véleménye szerint az a nemzeti kormány, amely részt vesz az ország tönkretételében; a harmadik tanulság pedig, amit ebben a Házban már több ízben idéztek Willy Brandttól, de talán nem ebben az összefüggésben: ami összetartozik, az előbb-utóbb összenő. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban.) Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi